Destacats

DIADA-TÈXTIL-CASTELLERA-2023

DIADA TÈXTIL CASTELLERA 2023

El Gremi de Fabricants de Sabadell i els Castellers de Sabadell (Saballuts), celebren la V Diada Tèxtil Castellera

La Diada Tèxtil Castellera, que se celebra cada any, és fruit de l’acord de col·laboració signat entre les dues entitats l’any 2016.  L’objectiu, és difondre la cultura i impulsar activitats en benefici del conjunt de la ciutat.

La relació entre el Gremi de Fabricants i els Saballuts, a banda de les diades castelleres, ha inclós altres activitats com per exemple, l’exposició del Castelloscopi i la col·laboració del Gremi, juntament amb professionals i empreses tèxtils, pel disseny i confecció de les camises i domasos dels Saballuts.

L’actuació de la Diada Tèxtil Castellera 2023  anirà a càrrec de:

Castellers de Sant Cugat
Castellers de Sabadell (Saballuts)

 

Us hi esperem per gaudir d’una gran jornada castellera.

Diumenge 19 de març
A partir de les 12:00h
Davant de la seu del Gremi de Fabricants (Carrer Sant Quirze, 30 – 08201 Sabadell)

Llegir més

INFORME DE RESULTATS DE L’ENQUESTA DE CONFIANÇA I CLIMA EMPRESARIAL. 4rt trimestre 2022

L’elaboració dels Informes de Conjuntura de CRiRC són una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sabadell, el Banc de Sabadell, la Cambra de Comerç de Sabadell, el Centre Metal·lúrgic, el Gremi de Fabricants de Sabadell i amb la col·laboració del CIESC.

 

INFORME DE RESULTATS DE L’ENQUESTA DE CONFIANÇA I CLIMA EMPRESARIAL. 4rt trimestre 2022

Llegir més
140-anys-de -l'edifici-del-Gremi- de-Fabricants-de-Sabadell-0

Estem d’aniversari. 140 anys de l’edifici del Gremi de Fabricants de Sabadell

140 anys d’història de l’edifici del Gremi de Fabricants de Sabadell

El passat mes de novembre van acabar les obres de restauració de la façana del Gremi de Fabricants.

En les intervencions dutes a terme, s’ha prioritzat la seguretat, el respecte pel patrimoni i el valor històric. Per aquest motiu alguns elements s’han mantingut en el seu estat original, com és el cas de les motllures de pedra que envolten les finestres.

Gairebé coincidint amb la finalització de les obres de restauració, es compleixen 140 anys de la inauguració de la seu gremial.

L’actual seu del Gremi de Fabricants de Sabadell es va inaugurar el 28 de gener de 1883. Està situada al carrer Sant Quirze, en un antic solar anomenat can Nofre.

Des d’aquí volem compartir amb vosaltres la seva història:

Llegir més

“Calen ajuts a la indústria” Esteve Gené, president del Gremi de Fabricants de Sabadell

– Esteve Gené, president del Gremi de Fabricants de Sabadell, reclama ajuts a la indústria i l’arribada dels Fonts Nex Generation amb urgència, en la celebración de la festivitat de Sant Sebastià, patró de l’entitat.

– Insta a les administracions públiques a comprometre’s amb la indústria catalana i en concret amb la indústria textil.

 

A l’acte central de celebració de la festivitat de Sant Sebastià, patró del Gremi de Fabricants de Sabadell, el seu president, Esteve Gené, s’ha referit a la situació que enfronta la indústria derivada de la conjuntura geopolítica i econòmica i als reptes per maximitzar la competitivitat de les empreses i la sostenibilitat envers el medi ambient. Ha exigit el compromís de tots els nivells governamentals per implicar-se de manera ferma i efectiva amb la indústria catalana i en concret, també, amb la indústria tèxtil.

El president del Gremi de Fabricants, ha fet una crida a les administracions perquè s’agilitzin els tràmits burocràtics i administratius, lents i difícils de complir per  les empreses, especialment per  les pimes.

També ha posat èmfasi en la necessitat de rebre amb urgència els fons Next Generation, que encara no han arribat a la indústria tèxtil. En paraules de Gené “calen ajudes a la innovació, la modernització i per aplicar tots els recursos possibles per fer una indústria encara més competitiva”.

Llegir més

Premis Floc de Llana 2022 – Sant Sebastià 2023

Festivitat de Sant Sebastià 2023 – Liurament dels premis “Floc de Llana 2022”

En el transcurs de la commemoració de Sant Sebastià, patró del Gremi de Fabricants de Sabadell, el president del Gremi, Esteve Gené, acompanyat per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés han lliurat els reconeixements “Floc de Llana”.

Aquests guardons, són una distinció a empreses, persones i entitats per la seva trajectòria rellevant en el sector tèxtil i en els àmbits econòmic, social i cultural representats a la ciutat.

Els guardonats d’aquesta edició han estat:

Llegir més

Sant Sebastià, màrtir i patró del Gremi de Fabricants de Sabadell

Sant Sebastià i Sant Roc. Patrons del Gremi de Fabricants de Sabadell

El 2 de novembre de 1559 es van promulgar les primeres ordinacions escrites de l’ofici o confraria de Paraires de Sabadell. Actualment, Gremi de Fabricants de Sabadell.

Temps després, el 1566 el bisbe de Barcelona va autoritzar la creació, des del punt de vista canònic, de la Confraria del Gremi de Paraires, sota l’advocació de Sant Sebastià i Sant Roc. La fundació va tenir lloc en la capella de l’Hospital al carrer Samuntada o del Pedregar de Sabadell.

Dècades més tard, el 8 de maig de 1594 el Gremi de Paraires, institueix, funda i dota d’un Benefici sota l’advocació de Sant Roc i Sant Sebastià, amb residencia en l’església parroquial de San Félix, on construeix un altar propi.

Sant Roc va ser el patró destacat del Gremi fins a mitjans del segle XIX, malgrat l’entitat celebrava d’igual manera la festivitat dels dos sants: San Sebastià el 20 de gener i Sant Roc el 16 d’agost.

Coincidint amb la celebració de Sant Roc, se celebrava també la reunió general dels agremiats. Segons explica Pere Roca Garriga en la Crònica Informativa de l’ISP, en aquesta reunió “es procedia a la definició de comptes i a la renovació dels individus de la Prohomenia”. Però, el 1848 el Gremi decideix dur a terme la reunió dels agremiats el 20 de gener i la vinculen amb la festivitat de Sant Sebastià, fins aleshores considerat com el segon patró gremial.

A partir d’aquest moment, San Sebastià passa a ser el patró preferent i més conegut com a benefactor de la institució gremial.

Llegir més

Commemoració de Sant Sebastià, patró del Gremi de Fabricants de Sabadell

El Gremi de Fabricants de Sabadell commemora la Festivitat de Sant Sebastià, patró de l’entitat, el divendres 20 de gener, com és tradició.

Dos anys després de la crisi del Coronavirus, recuperem el format tradicional d’aquesta diada entranyable per a la nostra entitat. És una trobada que posa en valor els vincles que hi ha entre el Gremi i les indústries tèxtils, així com amb la societat civil sabadellenca.

Els actes centrals de la celebració de Sant Sebastià consistiran en una conferència dictada pel catedràtic, Andreu Mas-Colell i el lliurament dels premis “Floc de Llana 2022”.

El futur de l’economia a la conferència de Sant Sebastià

L’ economista, catedratic emèrit de la UPF i president del BIST, Andreu Mas-Colell ha acceptat la invitació del Gremi de Fabricants de Sabadell, per participar a la diada de Sant Sebastià 2023. Mas-Colell protagonitzarà l’acte central amb la conferència: “Un futur de l’economia catalana al nostre abast”. 

Premis “Floc de Llana 2022”

Els premis “Floc de Llana” són un reconeixement a empreses i persones per la seva trajectòria en el sector tèxtil. També distingeixen a entitats i persones pel seu compromís amb la ciutat de Sabadell. El lliurament dels premis corresponents a l’any 2022 es durà a terme just després de la conferència d’Andreu Mas-Colell i el discurs commemoratiu del president del Gremi de Fabricants, Esteve Gené.

Llegir més

Antoni Monés, president de la Fundació per la Indústria

La Fundació per la Indústria ha nomenat a Antoni Monés i Farré nou president de l’entitat.

La Fundació per la Indústria. Sabadell 1559, té el seu origen en l’anomenada Fundació Gremi de Fabricants de Sabadell que fou constituïda l’any 2000 per iniciativa del Gremi de Fabricants de Sabadell.

Antoni Monés és empresari tèxtil i inversor en capital risc i medi ambient. Pertany a la segona generació de l’empresa tèxtil Monés Monlan. La firma, fundada el 1947, es dedica a la preparació i la comercialització, en l’àmbit internacional, de llana europea per a usos industrials, principalment per a filatura.

Llegir més

“L’increment del SMI és una millora pels treballadors”: Esteve Gené

Entrevista i valoració del president del Gremi de Fabricants, Esteve Gené, sobre l’increment del SMI a Ràdio Sabadell

El govern ha rebut, aquesta setmana, la proposta de la Comissió Assessora sobre l’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), que es mou entre una pujada mensual màxima de 1082€ i mínima de 1046€, en catorze pagaments.

Ràdio Sabadell, ha recollit la valoració que el president del Gremi de Fabricants de Sabadell, Esteve Gené, fa sobre la proposta d’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) anunciada pel Govern Espanyol.

En l’entrevista realitzada al programa El Cafè de la Ràdio, Esteve Gené, ha manifestat que encara que “falta per conèixer el redactat de la proposta del Govern, l’augment del Salari Mínim Interprofessional és una mesura que ha d’afavorir els treballadors i que no es pot obviar”. “I per tant és positiva des d’un punt de vista social.  Cal veure com ho gestiona el Govern per avançar”.

Llegir més