Sabadell impulsa per Sant Jordi tot un programa d’activitats literàries en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana

Promogut per l’Ajuntament i el Gremi de Fabricants, s’hi han programat més d’una seixantena de presentacions i propostes

La Sala d’Actes del Gremi de Fabricants, ha acollit la presentació del programa Sant Jordi de lletres i pensament 2024, amb les intervencions del regidor de cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Carles de la Rosa, i de la secretària general del Gremi de Fabricants, Núria Aymerich.

Aquest programa d’activitats literàries, inclou una seixantena de presentacions i propostes que s’iniciaran el mes de març fins a finals d’abril i que se sumen a les activitats que es portaran a terme a Sabadell coincidint amb la Diada del dia 23 d’abril.

La iniciativa, impulsada conjuntament per l’Ajuntament i el Gremi de Fabricants compta amb la col·laboració de diferents llibreries de la ciutat i s’emmarca en Sabadell, Capital de la Cultura Catalana 2024

El programa preveu la presència d’autors i autores de reconegut prestigi i guanyadors de premis literaris de renom i alhora posarà de relleu el talent creatiu d’escriptors i escriptores locals. Entre les activitats, destaca l’homenatge a la poeta Ester Xargay el 18 d’abril al Teatre Principal. No hi faltarà tampoc la signatura de llibres a càrrec de nombrosos autors, dimarts 23 d’abril, al Racó del Campanar.

El Gremi

En la seva intervenció, la secretària general del Gremi, Núria Aymerich, va destacar el compromís de l’entitat amb la ciutat i la cultura al llarg del temps: “El Gremi va néixer fa 465 anys i està compromés amb el desenvolupament econòmic, social i cultural de la ciutat. Tenim vocació de fer ciutat en els diferents àmbits de la vida. Estem oberts a la ciutat”.

Una mostra d’aquest compromís, és l’adhesió de l’entitat, el juny de 2023, al programa Oliver & Companyia,  una iniciativa de la Capital de la Cultura Catalana 2024 per a la realització d’actes literaris a diferents indrets de Sabadell.

 

Podeu ampliar la informació en aquest ENLLAÇ al web de l’Ajuntament de Sabadell