Sant Jordi 2024 de lletres i pensament – Activitats al Gremi de Fabricants.

Activitats literàries en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana
Promogut per l’Ajuntament i el Gremi de Fabricants, s’hi han programat més d’una seixantena de presentacions i propostes.

 

El mesos de març i abril, el Gremi acull en el seu emblemàtic edifici la presentació de diverses propostes literàries en el marc del programa, Sant Jordi 2024 de lletres i pensament, Aquesta programació preveu la presència d’autors i autores de reconegut prestigi i guanyadors de premis literaris de renom i alhora posarà de relleu el talent creatiu d’escriptors i escriptores locals.

Visites guiades a la seu del Gremi

Previament a l’activitat literària, els dijous 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril es duran a terme visites guiades a la seu del Gremi. Les visites s’iniciaran a les 18:15h.

L’actual edifici del Gremi de fabricants és la tercera seu social de l’entitat. La primera va ser construïda el 1846 al terreny dels antics estricadors (avui c. Advocat Cirera). El 1878 la seu es va traslladar al local de can Casadesús, al costat de llevant de la plaça Major. Posteriorment, el 28 de gener de 1883 es va inaugurar l’actual edifici dissenyat per Narcís Nonell Sala. Va representar una important aportació a l’aspecte urbanístic de la ciutat, ja que constava de planta baixa i dos pisos i reculava la façana uns metres de la rasant del carrer.

El més destacable de l’edifici del Gremi de Fabricants és la façana principal i les dependències del primer pis: Sala de Juntes, Sala d’Actes, amb un tapís monumental, i la Sala de la Presidència, on figura la bandera gremial, feta amb seda natural i coronada amb una obre d’orfebreria realitzada per l’orfebre Serrahima.

El Gremi compta amb una ampli fons d’art, amb força obres d’artistes sabadellencs i vàries obres cedides pel Museo Nacional de Pintura y Escultura, l’any 1886.

Altres activitats

A banda de les presentacions que es duran a terme a la Sala d’Actes del Gremi, cal destacar:

.- L’homenatge a la poeta Ester Xargay, a la sala noble del Teatre principal el dijous 18 d’abril (19h) i

.- La signatura d’autors i autores locals a la plaça Dr. Robert el dimarts 23 d’abril

Consulteu el Programa Sant Jordi 2024 

En aquest ENLLAÇ també podeu consultar el programa i les possibles actualitzacions