Resultats de l’Informe Econòmic de la Moda a Espanya 2023

  • Tot i l’empenta de l’economia espanyola el 2022, l’augment de l’activitat industrial i del comerç de moda van permetre que el valor afegit brut generat pel sector creixés més que no pas el PIB.

Aquest article de la Confederación de la Industria Textil (TEXFOR) recull les dades del darrer Informe Econòmic de la Moda a Espanya, document, que cada any recull les principals dades econòmiques al voltant del sector.

 

El negoci de la moda es recupera de la pandèmia i es torna a situar com un dels principals motors de l’economia espanyola. El 2022, l’aportació relativa del negoci de la moda a Espanya al Producte Interior Brut (PIB) del país va pujar fins al 2,8%, en comparació del 2,7% que havia registrat l’exercici 2021 i el 2,4 % fins al que va caure el 2020. Els augments en l’activitat de la indústria tèxtil, de la confecció i del calçat i al comerç de moda van provocar aquesta pujada.

La recuperació del pes relatiu de la moda a la renda nacional es va produir malgrat el bon acompliment general de l’economia espanyola, que va tancar el 2022 amb una alça del 5,8% al PIB. Per contra, en un context de creació d’ocupació i augment de les exportacions, la moda va perdre pes al mercat laboral espanyol ia les exportacions.

L’  Informe Econòmic de la Moda a Espanya , impulsat per  Modaes  amb la col·laboració del Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció ( Cityc ) i el patrocini de  BigCommerce , publica aquest any la seva dotzena edició, la desena en què es calcula l’aportació del negoci de la moda al PIB espanyol.

El document, que cada any recull les principals dades econòmiques al voltant del sector, utilitza una completa fórmula economètrica per calcular aquest valor afegit brut generat pel conjunt de les activitats de la cadena de valor de la moda a Espanya, des del disseny i la indústria fins a la distribució” (…)

Podeu accedir a l’article complet en aquest ENLLAÇ