Entrevista i valoració del president del Gremi de Fabricants, Esteve Gené, sobre l’increment del SMI a Ràdio Sabadell

El govern ha rebut, aquesta setmana, la proposta de la Comissió Assessora sobre l’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), que es mou entre una pujada mensual màxima de 1082€ i mínima de 1046€, en catorze pagaments.

Ràdio Sabadell, ha recollit la valoració que el president del Gremi de Fabricants de Sabadell, Esteve Gené, fa sobre la proposta d’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) anunciada pel Govern Espanyol.

En l’entrevista realitzada al programa El Cafè de la Ràdio, Esteve Gené, ha manifestat que encara que “falta per conèixer el redactat de la proposta del Govern, l’augment del Salari Mínim Interprofessional és una mesura que ha d’afavorir els treballadors i que no es pot obviar”. “I per tant és positiva des d’un punt de vista social.  Cal veure com ho gestiona el Govern per avançar”.

Preguntat per l’increment dels salaris i la demanda dels sindicats de que augmentin d’acord a la inflació, Esteve Gené ha expressat que “la nostra posició és ser prudents. L’augment dels salaris cal fer-lo d’una manera raonable, els increments han de ser assumibles “.
“Les empreses, també estàn afectades per la conjuntura actual: l’augment del cost de l’energia, principalment, així com pel transport o les matèries primeres. El tèxtil n’és un exemple ja que necessita molta energia en el seu procés productiu.

Pel president del Gremi de Fabricants, “davant l’evolució del preu de l’energia i la conjuntura econòmica global és difícil fer una predicció de quines són les perspectives pel 2023. Si més no caldria una continuïtat en el volum de feina i facturació d’aquest 2022”.

Podeu escoltar l’entrevista en aquest ENLLAÇ