Home Textile Premium by Textilhogar acull novament la celebració del comitè executiu del Consejo Intertextil Español

● La reunió, en clau nacional, ha servit per tenir una visió conjunta de la conjuntura de l’economia, marcada en aquest moment per un estancament del consum que afecta tots els sectors industrials
● A la trobada hi han participat representants d’Ateval i Texfor i ha comptat amb la diputada nacional i coordinadora d’Indústria, Patricia Blanquer i el secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco

El Consejo Intertextil Espanyol (CIE) ha celebrat el seu comitè executiu a l’entorn de la Fira Home Textiles Premium by Textil Llar, que se celebra aquests dies a Fira València, un gest significatiu del seu compromís i suport al sector tèxtil del país. La reunió s’ha fet amb l’assistència de representants d’ATEVAL i Texfor. A més, hi han participat la diputada nacional, portaveu adjunta al congrés del grup parlamentari socialista i coordinadora d’Indústria, Patricia Blanquer i el nomenat Secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Felipe Carrasco.

Preocupa especialment la situació econòmica europea, amb una important recessió en el consum i un augment de costos financers repercutits a les empreses. Unit a la regulació extrema a què s’han d’enfrontar el sector tèxtil en matèria de sostenibilitat i economia circular amb uns terminis molt ajustats per a la reconversió del sector.

Durant el comitè executiu s’ha informat de tots els ajuts, programes i projectes tant nacionals com europeus a què es poden acollir les empreses per dur a terme aquests ajustaments i que coordinen des de les patronals Texfor i Ateval.

El president del CIE, Pepe Serna, ha assenyalat que el comitè executiu ha servit per tenir una visió conjunta de la conjuntura de l’economia, marcada en aquest moment per un estancament del consum que afecta tots els sectors industrials, però que malgrat del mateix, “el sector està funcionant i adaptant-se, sense que hi hagi cap situació excepcional”. Entre altres qüestions que s’han posat sobre la taula, temes d’interès en aquest moment per al tèxtil com són “la transició cap a un model més sostenible, l’economia circular i l’ecodisseny, així com les noves normatives europees en aquesta matèria i productes químics, als quals el sector s’hi ha d’anar incorporant”. Així mateix, ha assenyalat que dilluns que ve, es reunirà l’Observatori Tèxtil i Moda, el qual té, precisament, com a objectiu servir com a brúixola estratègica al sector davant dels canvis legislatius que hi ha en curs.

La portaveu adjunta al congrés del grup parlamentari socialista i coordinadora d’Indústria, Patricia Blanquer ha volgut agrair al Consejo Intertextil la seva invitació a participar en una reunió de treball on “he tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà quines són les seves inquietuds, però també m’han permès intercanviar opinions”. Un intercanvi en què Blanquer ha volgut deixar palès l’interès del seu partit per les necessitats dels sectors econòmics i concretament pel tèxtil i per exercir l’escolta activa. En aquest sentit, ha recordat la invitació a la legislatura passada “a participar a la comissió d’Indústria, quan vam tenir l’oportunitat de donar veu a un sector que és tan important per a territoris com la Comunitat València i Catalunya”. Per acabar, ha reiterat el seu compromís de “continuar amb aquest canal permanent de comunicació, per poder oferir la possibilitat de traslladar i que es coneguin totes les seves reivindicacions”.