Amb la voluntat de difondre i preservar la memòria tèxtil de la ciutat de Sabadell el Gremi de Fabricants de Sabadell, la Fundació per la Indústria. Sabadell 1559, la Fundació Bosch i Cardellach i la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i  inauguren l’exposició “Les Veus del Tèxtil”.

Les Veus del Tèxtil s’inaugurarà el dia 1 de setembre a les 20:00h., a l’edifici cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell, paral·lelament amb l’exposició Antic Egipte i Teixits Coptes de Montserrat, amb l’Abat de Montserrat, Josep Maria Soler i el Sr. Jusèp Boya, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

La mostra “Les Veus del Tèxtil” sorgeix arrel del projecte homònim endegat pel Gremi de Fabricants de Sabadell i la Fundació Bosch i Cardellach en el marc del conveni signat l’any 2010 pel Gremi de Fabricants de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach i l’Ajuntament de Sabadell Declaració per a la difusió del Patrimoni Industrial de Sabadell.

L’objecte del projecte és conservar el testimoni de les persones que han treballat al sector tèxtil a través d’un recull oral i visual d’entrevistes, material gràfic i documents diversos aportats voluntàriament. L’exposició, comissariada per Àngels Casanovas presenta un recull representatiu de tots els actors implicats en el sector:  empresaris, teòrics, cosidores, nuadores, viatjants, filadores, tintorers, administratius, entre d’altres molts, que han volgut donar fe de la seva experiència vital. I es complementa amb aportacions de teixits, llanes, fils i objectes de diverses empreses.

Dates i horaris:  De l’1 de setembre al 27 de novembre 2016. Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. De dimarts a divendres de 17 a 20h. Dissabte d’11 a 14h i de 17 a 21h. Diumenge d’11 a 14h. Dilluns i festiu, tancat.

Trobareu tota la informació AQUÍ