El Gremi de Fabricants de Sabadell, la Fundació per la Indústria. Sabadell 1559, la Fundació Abadia de Montserrat i la Fundació Antiga Caixa Sabadell. 1859 i organitzen l’exposició  “Antic Egipte i Teixits Coptes de Montserrat”.

L’exposició s’inaugurarà dia 1 de setembre a les 20:00h, a l’Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, amb l’Abat de Montserrat, Josep Maria Soler i el Sr. Jusèp Boya, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

A l’exposició “Antic Egipte i Teixits Coptes de Montserrat, s’exhibeixen al públic les peces més significatives de les teles coptes de Montserrat que formen part del fons Ramon Roca-Puig, adquirides a Egipte l’any 1951 i llegades al Monestir el 1997. Els teixits coptes són un vestigi i una manifestació artística de les cultures i pobles que s’han succeït a Egipte entre el S.III aC i el S.XII dC. Al llarg d’aquests segles l’art copte ha integrat els trets característics d’aquestes diferents cultures: els grecs, els romans, primers cristians i musulmans.

Aquests teixits són, doncs, el reflex de la moda i costums de l’evolució d’una època.

Dates i horaris:  De l’1 de setembre al 27 de novembre 2016. Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. De dimarts a divendres de 17 a 20h. Dissabte d’11 a 14h i de 17 a 21h. Diumenge d’11 a 14h. Dilluns i festiu, tancat.

Trobareu tota la informació: AQUÍ