• Esteve Gené, president del Gremi de Fabricants, demana un diàleg constant amb tots els governs: local, autonòmic, estatal i europeu per afrontar els reptes dels empresaris en un món globalitzat i altament competitiu, en la celebració de la festivitat de Sant Sebastià, patró de l’entitat.

  • Exigeix agilitat administrativa i una presa de decisions responsable per donar una resposta ràpida i eficient a les necessitats del teixit empresarial.

 

A l’acte central de celebració de la festivitat de Sant Sebastià, patró del Gremi de Fabricants de Sabadell, el seu president, Esteve Gené,ha fet èmfasi en el compromís amb el sector tèxtil i demana als polítics de tots els àmbits que es connectin directament amb els empresaris, entenguin les seves activitats i les particularitats que afronten cada dia en el món cada vegada més globalitzat i altament competitiu en què es troben.

Exigeix una presa de decisions responsable i una agilitat administrativa que permeti una resposta ràpida i eficient a les necessitats del teixit empresarial.

Ha remarcat el compromís dels empresaris amb la sostenibilitat del planeta i sostenibilitat social, i reclama una legislació no només rigorosa, sinó també factible que permeti complir amb els valors de les empreses tot permetent la seva viabilitat.

El President del Gremi ha insistit en l’objectiu dels empresaris tèxtils de crear ocupació de qualitat perquè, creant ocupació, impulsen una millor qualitat de vida dels sabadellencs, la línia més directe, ha dit, per apropar-se a la justícia social i el benestar de tots els habitants de la ciutat.

En l’àmbit local, Gené, manté el seu compromís de col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, els polítics, i els tècnics municipals per presentar i portar a terme propostes que fomentin un futur millor per a tothom i agraeix el treball que fan conjuntament i l’actitud positiva per superar les dificultats del dia a dia. En aquesta línia de col·laboració, ha agraït la confiança de l’equip de Govern amb el Gremi,  amb qui col·labora de forma desinteressada i amb vocació de servei.

De la mateixa manera ha manifestat el seu agraïment als diferents grups polítics amb qui l’entitat manté una relació continuada, així com a la resta d’entitats econòmiques, culturals i socials amb les que col·labora. Mantenint una manera de treballar fonamentada en el coneixement, el diàleg, el respecte i oberta, inclusiva i col·laboradora.

La festivitat de Sant Sebastià, s’ha iniciat amb la intervenció de Miquel Nadal, director general del Cercle d’Economia, amb la Conferència “Cap a quin món anem? Una visió des de Catalunya, Espanya i Europa.

Dins dels actes institucionals, ha tingut lloc l’atorgament dels reconeixements Floc de Llana 2023 que han estat lliurats pel president del Gremi de Fabricants, Esteve Gené, acompanyat de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i del Tinent d’Alcaldessa de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Lluís Matas.

Els guardonats han estat l’empresa Filatures Jesús Rubió, l’entitat social Fundació Privada AVAN, i l’historiador Esteve Deu i Baigual.

El tinent d’alcaldessa, Lluís Matas, s’ha dirigit als empresaris amb els que s’ha compromès a escoltar-los i treballar per facilitar-los la seva activitat davant d’una administració a vegades poc àgil i davant la complexitat que han d’enfrontar les indústries del nostre entorn, com és el cas del compliment de normatives allunyades de la realitat industrial: “Massa vegades els governs legislen sense conèixer de primera mà el que signifiquen per a tots vostès aquestes lleis i les condicions que se’ls exigeixen”. Igualment, s’ha referit a la importància que té la indústria pel desenvolupament econòmic i social del país: “La nostra ciutat i el nostre país necessiten  de tots vostès, empresaris, i industrials, perquè vostès son els que realment tenen la capacitat de crear ocupació”. “Creant ocupació es crea riquesa social  i és així com podem aspirar a tenir una ciutat que doni resposta a totes les necessitats dels sabadellencs, perquè l’ocupació és un pilar fonamental per a tots”.

Matas, ha recordat la seva experiència en el sector tèxtil i la seva anterior vinculació als òrgans de govern del Gremi de Fabricants, que per a ell ha estat “Una escola per aprendre a fer política, una escola per conèixer què és una entitat econòmica amb compromís social”.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en el seu parlament de clausura, ha encoratjat als industrials tèxtils ha fer front als moments d’incertesa que estem patint, com és el cas de la sequera, tot recordant que disposen d’expertesa, talent i coneixement per fer-ho, com ja han demostrat en ocasions anteriors.