Presentació de les equipacions temporada 23/24 del CE Sabadell FC al Gremi de Fabricants

La Sala Noble del Gremi de Fabricants ha estat l’escenari per a la presentació de les equipacions del CE Sabadell FC per a la propera temporada.  L’acte, ha comptat amb les intervencions de Pau Morillla-Giner, president de CE Sabadell FC; Miquel Perallada, CEO de CERBA Internacional; Joan Carles Grau, secretari del Gremi de Fabricants i besnet del primer president del Club i Montse González, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell.

A la desfilada, s’han presentant tant la primera como la segona equipació dels arlequinats. La primera equipació  és  una adaptació  del disseny de Javi Maiquez, soci del club; la segona, (model “𝐴𝑅𝐿𝐸𝑄𝑈𝐼𝑁𝐶𝐸𝑆”),  l’ha dissenyat el soci  Pol Lázaro i és una de les quatre finalistes del concurs #MiSegona que el Club va posar en marxa el mes de desembre. Pau Resta i Cristian Herrera  han sigut els jugadors encarregats de desfilar i lluir per primer cop les noves equipacions.

 

La vinculació del Gremi de Fabricants amb el CE Sabadell FC i l’esport

El secretari del Gremi, Joan Carles Grau, ha dirigit unes paraules als assistents en representació de l’entitat.
En el seu parlament, Grau, ha posat en relleu els vincles d’aquestes dues entitats centenàries de la ciutat i les implicacions dels empresaris tèxtils de Sabadell amb el CE Sabadell al llarg del temps.

 

L’empresari tèxtil, Joan Grau i Puig, primer president del Club

El secretari del Gremi, ha parlat dels inicis del Club, així com del recorregut conjunt del Gremi i el CE Sabadell, que va més enllà de la fundació del club.  Ha recordat, com cap a finals del S.XIX,  Joan Grau i Puig, empresari tèxtil i besavi seu, va descobrir en una estada a Manchester la febre per l’esport del futbol. Una anys després, amb els germans Joan i Joaquim Saus, que van tenir la mateixa experiència a Lille, van impulsar al fundació del CE Sabadell.

Joan Grau es va convertir en el primer president del club, entre els anys 1906 i 1910.

 

De l'”Equipo Lanero” al “Trofeo Corrección en el deporte”

En el transcurs del seu discurs, Grau, ha posat de manifest, amb alguns exemples, la vinculació dels empresaris llaners del Gremi de Fabricants amb el club arlequinat. Així, va explicar, com els empresaris utilitzaven l’eslogan “El equipo Lanero” com a eina de marquèting, vinculànt-se amb una institució esportiva reconeguda.

De la mateixa manera, ha recordat que el CE Sabadell va ser el primer equip en vestir d’etiqueta a la seva plantilla: “Va haver-hi una època en que tots els afamats industrials llaners de Sabadell van voler fer el vestit d’etiqueta de la plantilla”. També, s’ha referit a l’etapa de presidència de Ricardo Rossón en que el Gremi regalava mantes als equips visitants, arbitres i periodistes.

Per finalitzar aquestes pinzellades històriques, ha recordat que l’any 1965 el Gremi de Fabricants va instituir el premi “Trofeo a la corrección en el deporte” més tard conegut com “Trofeo a la deportividad” que premiava a l’equip amb menys acumulació de sancions en la temporada anterior a la data de lliurament del trofeig.

*Aquest trofeig volia estimular la deportivitat en el terreny de joc. Es va aplicar al futbol per ser l’esport més popular i competitiu i alhora amb més difusió.

 

Per saber-ne més, podeu escoltar la intervenció de Joan Carles Grau i tota la informació de l’esdeveniment al canal de youtube de CE Sabadell