• El Gremi i la Fundació es reuneixen amb Lluís Matas, 6è tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat

  • El Gremi de Fabricants reitera el seu compromís amb el progrés econòmic, social i cultural de Sabadell

 

El tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluis Matas, s’ha reunit aquest divendres, 17 de novembre, amb representants del Gremi de Fabricants de Sabadell i la Fundació per la Indústria, encapçalats per Esteve Gené i Antoni Monés, presidents d’ambdues entitats.

Els representants de les entitats empresarials han titllat la reunió de “profitosa perquè s’han refermat els llaços de la col·laboració històrica amb l’Ajuntament de la ciutat”. En un clima cordial i proper, s’ha posat de manifest la coincidència dels valors de Lluís Matas, 6è tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, amb els valors del Gremi i la Fundació.

A la trobada, que s’ha dut a terme a la seu del Gremi i de la Fundació, els empresaris han tingut l’oportunitat de traslladar a Lluís Matas el seu “ferm compromís amb el progrés econòmic, social i cultural de Sabadell i amb l’impuls de la indústria de Catalunya i de la ciutat”. Una implicació sostinguda al llarg de la història del Gremi, una entitat emblemàtica en el territori, des de la seva fundació l’any 1559.

La Fundació per la Indústria (creada pel Gremi de Fabricants) i el propi Gremi han reiterat al tinent d’alcaldessa la seva “voluntat de col·laboració amb l’ajuntament, i altres entitats de la ciutat, pel progrés de Sabadell amb una actitud activa, constructiva, des de la cooperació i l’aportació de valor, com ha estat sempre”.

En la trobada s’ha comentat que aquesta implicació suposa “dur a terme accions i projectes en els vessants econòmic, social i cultural, com ara, la col·laboració del Gremi aportant coneixement i dedicació en la iniciativa del nou Museu Tèxtil, Disseny i Innovació, l’impuls per la millora de l’Àrea del Riu  Ripoll o el projecte per a la millora del polígon sud-oest, entre d’altres”.

Els empresaris i el tinent d’alcaldessa han coincidit en la conveniència d’aconseguir entre tots fer de Sabadell una ciutat puntera en l’àmbit econòmic, social i cultural i convertir-la en una ciutat d’oportunitats. Per aconseguir-ho cal  promoure l’impuls econòmic de la ciutat i potenciar la indústria com a creadora d’ocupació més estable que millora la qualitat de vida de la ciutadania. Sabadell ha estat en essència una zona de projecció industrial.

El Gremi de Fabricants i la Fundació per la Indústria han proposat a Lluís Matas diverses mesures com ara:

  • Donar suport a les empreses ja establertes i facilitar la implantació d’empreses i indústries a Sabadell
  • Identificar sòl industrial de Sabadell i trobar inversors industrials
  • Oferir un servei d’acompanyament als empresaris que vulguin obrir noves empreses i noves industries
  • Potenciar la implantació d’empreses fonamentades en el coneixement
  • Modernitzar el Vapor Llonch com una àrea real de promoció econòmica de la ciutat
  • Establir taules de treball per l’impuls econòmic de Sabadell amb les entitats històriques establint una relació de proximitat, confiança amb les entitats i amb les empreses
  • Agilitar la gestió administrativa per a les empreses
  • Potenciar la formació universitària a la ciutat, la recerca i la transferència de coneixement

Lluis Matas és una persona propera al Gremi del que ha estat membre de la seu comitè executiu i junta directiva (2009-2010), així com president de l’Institut Sallarès i Pla (2004-2006), ha estat director d’una empresa tèxtil i membre de la Cambra de Comerç de Sabadell. És un gran coneixedor del teixit industrial i empresarial.